M u z e j

Muzej u Vinskoj kući Dulka prikazuje spoj tradicije, istorije i ljubavi prema vinarstvu. Pored degustacije vina, posetioci mogu da prošetaju muzejom autentičnog nameštaja i dragocenih predmeta starih vinara, kao i da vide opremu koja se nekada koristila u proizvodnji vina.
Galerija
„Želja nam je da svako ko kod nas dođe, proba naša vrhunska vina i da se kroz stari ambijent i vinarsku opremu uputi kako se nekada proizvodio ovaj božiji nektar i provede nezaboravne trenutke. Od njenog osnivanja do danas, kroz nju su prošle mnoge znamenite ličnosti koje su ambijent popularisale i preporučivale”.
~Jasmina Dragojlović Dulka
Sremski-Karlovci,-Kapela-Mira
Nedaleko od Vinske kuće Dulka nalazi se čuvena Kapela mira, koja je proglašena kulturnim dobrom i od izuzetnog je značaja za Srbiju.
Karlovačkim mirom 1699. godine je okončan Veliki bečki rat. Postignut je mir izmedju Habzburškog carstva, Poljske, Mlečana i Ruskog carstva kao pobednika, a sa druge strane Otomanskog carstva. Ovom događaju su prisustvovali i predstavnici Engleske i Holandije.
Govorilo se da je ovo prvi put u istoriji da se na ovim prostorima upotrebio okrugli sto, kao simbol jednakosti.
Vinarija Dulka je dobro poznata kao prva vinarija koja je proizvela Beli Bermet. Ovo dezertno vino oplemenjuju čak 24 ekstraktivne arome, a posebno se ističu karanfilić, majčina dušica, kantarion i narandžina kora.